FAQ

Veel gestelde vragen

Een botulinetoxine-injectie, vaak bekend onder de naam "Botox", is een procedure waarbij een neurotoxine wordt geïnjecteerd in specifieke spieren om ze tijdelijk te verlammen. Dit heeft als doel om de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes te verminderen, voornamelijk in het gebied van het voorhoofd, de fronsrimpels en kraaienpootjes rond de ogen. Botox werkt door de spieractiviteit te verminderen, waardoor de rimpels verzachten.

Een tijdelijke filler, daarentegen, is een injecteerbaar product dat wordt gebruikt om volume toe te voegen aan bepaalde gebieden van het gezicht. Filler wordt vaak gebruikt om diepere rimpels en plooien op te vullen, zoals de neus-lippenplooi, marionetlijnen en lippen. Het kan ook worden gebruikt om volume te herstellen in gebieden waar het door veroudering is afgenomen, zoals de wangen of jukbeenderen. Tijdelijke fillers bestaan meestal uit hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam die vocht vasthoudt en volume geeft.

Een skinbooster is een specifieke vorm van behandeling waarbij hyaluronzuur of andere voedingsstoffen in de huid worden geïnjecteerd om de hydratatie en de algehele conditie van de huid te verbeteren. Het doel van een skinbooster is om de huid te verjongen, fijne lijntjes te verminderen, de elasticiteit te verbeteren en de textuur te egaliseren. Skinboosters werken op een dieper niveau dan oppervlakkige huidverzorging en kunnen helpen bij het herstellen van de natuurlijke glans en jeugdigheid van de huid.

Het belangrijkste verschil tussen een botulinetoxine-injectie, een tijdelijke filler en een skinbooster is het doel van de behandeling en het gebied waarop ze zich richten. Botox richt zich voornamelijk op het verminderen van spieractiviteit en het verzachten van rimpels, terwijl tijdelijke fillers gericht zijn op het toevoegen van volume en het opvullen van diepere rimpels en plooien. Skinboosters daarentegen zijn gericht op het verbeteren van de algehele conditie van de huid, hydratatie en het herstellen van jeugdigheid.

Een botulinetoxine-injectie kan effectief zijn bij de behandeling van verschillende soorten rimpels, vooral die veroorzaakt worden door herhaalde spierbewegingen of overmatige spieractiviteit. De meest voorkomende rimpels die behandeld kunnen worden met botulinetoxine-injecties zijn fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes & wenkbrauwen of expressieve gezichtsuitdrukkingen.

Een botulinetoxine-injectie is over het algemeen een relatief eenvoudige en snelle procedure die wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde arts. Na een consultatie, kan de behandeling meteen gestart worden. De arts zal kleine hoeveelheden botox met behulp van een zeer fijne naald in de spieren injecteren. Het duurt meestal enkele dagen tot een week voordat je de resultaten van de botoxbehandeling begint te zien. De spieren zullen geleidelijk aan ontspannen en de rimpels en lijntjes zullen geleidelijk vervagen. Het effect van de behandeling houdt meestal drie tot zes maanden aan, waarna je mogelijk een herhalingsbehandeling nodig hebt om de resultaten te behouden.

Na de injectie kun je enige roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren, maar deze verdwijnen meestal snel.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om wrijving of druk op de behandelde gebieden te vermijden. Daarnaast vragen wij patiënten de eerste 48 uur na de injectie niet intensief te sporten, niet naar de sauna te gaan en de behandelde zone niet bloot te stellen aan de zon.

Tijdelijke fillers kunnen worden gebruikt om verschillende soorten rimpels, lijntjes en plooien in het gezicht te behandelen. Enkele veelvoorkomende problemen die kunnen worden aangepakt met behulp van tijdelijke fillers zijn de nasolabiale plooien, marionetlijnen, liprimpels en voorhoofdsrimpels. Het is belangrijk om op te merken dat de juiste keuze en toepassing van fillers afhankelijk is van individuele behoeften en anatomie.

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend polysaccharide, een type suikermolecuul, dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd. Het speelt een essentiële rol in verschillende delen van het lichaam, zoals de huid, gewrichten en ogen. In de context van huidverzorging en cosmetische behandelingen wordt hyaluronzuur vaak gebruikt als een ingrediënt in huidverzorgingsproducten en als een dermale filler. Het is geschikt als tijdelijke filler om het hydrateert, volume herstelt, biologisch afbreekbaar is en over het algemeen goed verdragen wordt.

Een fillerbehandeling is een procedure waarbij een tijdelijke vulstof, meestal op basis van hyaluronzuur, in specifieke gebieden van het gezicht wordt geïnjecteerd om volume toe te voegen, rimpels op te vullen en contourverbetering te bereiken. De arts zal de filler met behulp van een fijne naald of een canule in de gewenste gebieden injecteren. De injecties worden zorgvuldig geplaatst op specifieke punten om het gewenste effect te bereiken. De arts kan tijdens de procedure masseren of de behandelde gebieden modelleren om een gelijkmatige verdeling van de filler te garanderen.

Over het algemeen kunnen de resultaten van een hyaluronzuur filler behandeling tot 6 tot 18 maanden zichtbaar blijven. Om de resultaten te behouden, kan het nodig zijn om periodieke onderhoudsbehandelingen te ondergaan.

Na de behandeling kan de huid roodheid, zwelling, blauwe plekken of lichte gevoeligheid vertonen. Dit is meestal mild en verdwijnt binnen enkele dagen.

De arts kan instructies geven over nazorgmaatregelen en het gebruik van ijs om zwelling te verminderen. Daarnaast vragen wij patiënten de eerste 48 uur na de injectie niet intensief te sporten, niet naar de sauna te gaan en de behandelde zone niet bloot te stellen aan de zon.

De mate van pijn tijdens een behandeling met injectables kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder jouw individuele pijndrempel, het behandelde gebied en de techniek van de arts. Over het algemeen wordt een behandeling met injectables als relatief comfortabel ervaren door de meeste mensen.

Voor sommige injectable behandelingen kan een plaatselijke verdoving worden gebruikt om ongemak te minimaliseren. Dit kan in de vorm van een verdovende crème of een injectie met een verdovingsmiddel worden gegeven. Injectables worden meestal geïnjecteerd met behulp van fijne naalden, waardoor het ongemak tot een minimum wordt beperkt. De naalden zijn ontworpen om zo min mogelijk pijn te veroorzaken tijdens de injectie.

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van het te behandelen gebied. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden rondom uw persoonlijke wensen. Alvorens er gestart wordt met een behandeling, zullen wij op basis daarvan een voorstel doen.

Een behandeling duurt vaak tussen de 10 en 20 minuten. Heeft u de wens om meerdere gebieden tegelijkertijd te laten behandelen, dan kan deze tijd natuurlijk wat oplopen.

U kunt bij ons betalen met contant geld en/of per pin.

Facetec cosmetische kliniek zit gevestigd in de Hairtec Haarkliniek. Wij hebben voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de deur.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact met ons op!